top of page

De digitale snelweg ...

De digitale snelweg

Er is niemand meer die ontkomt aan de digitalisering van de wereld. Alles gaat tegenwoordig via de digitale snelweg. Snelweg? Ja, snelweg en hier geldt niet de maximum snelheid van 130 km per uur. Nee, we mogen steeds harder en harder, hoe fijn is dat. Geen boetes hier, nee sterker nog we stappen gewoon over van provider als het niet hard genoeg gaat. Hoppa snelheid!

Het is nog geen 20 jaar geleden dat we met ons dataverkeer nog op een boerenlandweg reden en hoopten dat er geen tractor voor je reed en je niet kon inhalen. We zaten heel geduldig achter het scherm te wachten totdat de website van bovenaf naar beneden kwam en maar hopen dat je computer niet vastliep anders kon je weer van vooraf aan beginnen. Iedereen die in deze tijd begonnen is met internetten met een modem kan het geluid van de schelle inbelverbinding nog wel voor zich halen.

Ach, die goeie oude tijd! Hmmm misschien, maar we kunnen niet meer zonder de snelheid van tegenwoordig. Alles gaat snel, moet direct oproepbaar zijn en als het internet eruit vliegt, zijn we op zijn zachtst gezegd best een beetje chagrijnig.

Het brengt tevens veel mooie dingen. Snel een kaartje of bloemen sturen als iemand jarig is, of een hart onder de riem te steken als iemand het even moeilijk heeft. Online shoppen, direct zaken regelen via de mail, oproepjes via sociale media: het kan allemaal tegenwoordig.

Maar ondanks alle voors en tegens is het fijn om iemand soms gewoon op te bellen of in de ogen aan te kunnen kijken. In levende lijven te kunnen zien en aan te voelen wat de ‘status’ is van de ander. Dit zal het digitaliseren nooit kunnen vervangen!

Daarom gaan wij voor beide! Van tijd tot tijd even een praatje, even connecten en ondertussen loopt de digitale trein - die administratie heet - door…


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page