top of page

Inspiratie

De “oude” boekhouder in een nieuw jasje.

Vraag aan een willekeurig persoon hoe die een boekhouder ziet. Zeer waarschijnlijk dat het antwoord is “een saaie oude man, met een net doch verkeerd pak en geiten wollen sokken”. Stoïcijns alleen maar pratend over debet en credit alsof het voor iedereen de normaalste zaak van de wereld is. Zijn haar door de war en waarschijnlijk vraag je jezelf af wanneer hij voor het laatst zijn haar gewassen heeft. Ik denk dat iedereen wel het plaatje voor zich ziet.

Je kunt je voorstellen dat menig wenkbrauw omhoog schiet als er aan mij gevraagd wordt wat mijn beroep is. 'Ja echt!', is het antwoord dat ik bijna automatisch er aan toevoeg. Als ze van de eerste schrik bekomen zijn, komt standaard de volgende vraag c.q. opmerking:

DAT JE DAT LEUK VINDT????????

Ja, ik vind het leuk, sterker nog het leukste dat er is. Ik heb het vak mogen leren 'the old fashion way'. Overal papieren met meerdere kolommen en maar hopen dat je geen rekenfout had gemaakt, want zoek die maar eens op. Maar hierover ga ik niet verder uitbreiden anders word ik nog gezien als de boekhouder met een net doch verkeerd pak...

De ouderwetse manier van boekhouden is verleden tijd. Wij boekhouden in de tegenwoordige tijd. Alles digitaal, geen gesleep meer met schoenendozen, of dat je facturen kwijt bent, of op het laatste moment alles moet opzoeken om naar de boekhouder brengen.

Wij boekhouden op een digitale manier, je hebt simpel en alleen je Smart Phone nodig. Alles staat in de Cloud dus eenvoudig iets terugkijken - van waar je ook bent - is mogelijk.

Word je er al ontspannen van? Goed zo, zo kan jij je met toewijding storten op jouw passie.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page