top of page

De ziel en het kloppend HART

De ziel en het kloppend HART

De ondernemer is de ziel van een organisatie. Zijn of haar persoonlijkheid zal in de onderneming voelbaar zijn en is enorm belangrijk. De presentatie van hoe de onderneming eruit ziet, zal altijd vanuit de visie en het gedachtegoed komen van de ondernemer en daaruit zal blijken of het een succes wordt of niet.

Veel ondernemers, vaak creatievelingen, houden niet van cijfers, (financiële) administratie en alle regels die daarbij horen. Belasting bleh, moet dat? Begrijpelijk, daar zijn ze creatief voor anders waren ze wel boekhouder geworden.

Maar toch, de (financiële) administratie is hét kloppend HART van de onderneming. Kloppend is tweeledig in dit verhaal. Enerzijds moet de financiële administratie kloppend zijn. Als de cijfers niet correct worden ingevoerd, ofwel als de administratie niet klopt, kan een ondernemer nog zo succesvol zijn in zijn of haar expertise, maar zal de onderneming uiteindelijk omvallen.

Anderzijds zorgt het kloppend HART - in het menselijk lichaam - ervoor dat de bloedcirculatie optimaal is. Dit zorgt er vervolgens voor dat de organen binnen het lichaam blijven functioneren. Gelijk het lichaam zal in een onderneming de (financiële) administratie ook op orde moeten zijn: het personeel, de voorraden, overhead, verkoop, inkoop en ga zo maar door. De circulatie in de bedrijfsorganen moet optimaal zijn want zodra er ergens iets stagneert, wanneer er een functie uitvalt, heeft dit alle gevolgen van dien.

Zorg voor een goede en positieve spanningsboog tussen de ziel en het kloppend HART en de mogelijkheden zullen oneindig zijn. En vergeet niet ... ons HART kan ook kloppen in/onder jouw (be)ziel(ende) (onderneming)

.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page