De "must have"

06/04/2018

De "must have" 

 

Elk jaar komt er wel een nieuwe smartphone op de markt. Ze zijn altijd weer beter en mooier en met meer functies. Laten we het zo noemen, een “must have” die eigenlijk ten tijde van de lancering altijd best een beetje prijzig is. Een jaar na de nieuwe lancering is de prijs meestal al gedaald, maar de functies zijn nog steeds van dezelfde kwaliteit als een jaar geleden. Dit weerhoudt mensen niet van directe aanschaf, anders zouden ze niet elk jaar een nieuw type lanceren.

 

Zakelijk gezien, kun je niet meer buiten de “must have” heen. Bellen, mailen, appen, boekhouding, social media, bankieren, noem maar op, alles doe je met je “must have”. De levensduur van zo'n “must have” hangt af van de intensiviteit van gebruik, maar na drie jaar heeft hij zijn beste tijd toch wel gehad. Daarnaast heb je altijd de risicogevalletjes - uit de broekzak geglipt, in de toiletpot gevallen, gladde handjes etc. - waardoor de levensduur verkort wordt.

 

Er geldt een regel: als je een investering in een bedrijfsmiddel doet van boven de 450 euro mag deze fiscaal niet in 1x in de kosten vallen. Dit moet in 5 jaarlijkse termijnen gebeuren door middel van afschrijvingen. Wetende dat de gemiddelde prijs van de “must have” hoger is dan de 450 euro en de levensduur zo rond de 3 jaar, is het dan niet realistisch deze regel aan te passen? Ik verwacht namelijk niet dat de prijs op korte termijn onder de 450 euro zal komen óf dat de levensduur opeens langer dan 5 jaar zal worden.

 

Wellicht is het eens ‘smart’ hier naar te kijken? Dan maken we het leuker & makkelijker voor alle partijen :). 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

April 6, 2018

March 23, 2018

March 16, 2018

February 22, 2018

February 13, 2018

January 18, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon

© 2005-2018 CenS  |  administratie@cens.nu  |  06 - 39 14 50 86  |  Algemene Voorwaarden  |  Privacy Statement