Hulplijn

23/03/2018

Hulplijn

 

We hebben het vaak over hoe fijn het is om eigen ‘baas’ te zijn en om geld te verdienen met waar je goed in bent en waar je lol aan beleeft. Maar er zijn ook mindere kanten aan ondernemen die je vervolgens doen afvragen waarom je dit eigenlijk allemaal op je hals hebt gehaald.

 

Het moeilijkste van ondernemen is – vind ik persoonlijk – om met tegenslagen om te gaan. Je kunt vooraf alles bedenken en verwachten, maar soms pakt het in praktijk compleet anders uit. Beloftes die niet nagekomen worden, besodemieterd worden, klanten die niet betalen, net naast een opdracht grijpen, in de clinch liggen met je opdrachtgever en zo zijn er helaas nog meer voorbeelden te bedenken. Dit kan er behoorlijk inhakken en wat ooit een mooie droom was, lijkt veranderd te zijn in een nachtmerrie en dan kun je je als ZZP’er of eigen ondernemer behoorlijk alleen voelen.

 

Nederland telt meer dan 1 miljoen ZZP’ers die waarschijnlijk allemaal net als jij wel eens het gevoel hebben gehad er alleen voor te staan. Troost jezelf, je bent hierin niet de enige, waarschijnlijk hebben 999.999 andere ZZP’ers deze situatie ook meegemaakt. Schroom niet om hulp of advies te vragen en mocht dit niet in je direct omgeving voor handen zijn, denk dan eens aan Social Media.

 

Social Media wordt veelal gebruikt als marketingtool of als handvat om opdrachten binnen te slepen. Maar Social Media is voor ZZP’ers ook een platform waar je je thuis kunt voelen in bepaalde groepen en waar je in moeilijke tijden terecht kan. Zolang we allen onze ervaringen – positief en negatief – delen, kunnen we alleen maar leren van elkaar. Gooi af en toe een hengeltje uit, laten we de lijntjes met elkaar verbinden en op een constructieve manier meedenken met elkaar. Het enige wat je hoeft te doen is #durftevragen.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

April 6, 2018

March 23, 2018

March 16, 2018

February 22, 2018

February 13, 2018

January 18, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon

© 2005-2018 CenS  |  administratie@cens.nu  |  06 - 39 14 50 86  |  Algemene Voorwaarden  |  Privacy Statement