top of page

Dé ondernemer ...

De ondernemer...

Je hebt verschillende types ondernemer, maar wat maakt de één nu wel succesvol en de ander niet?

De gelukkige ondernemer

Dit zijn de ondernemers die op het juiste moment en met een beetje geluk het lef hebben gehad om te gaan ondernemen. Het gevalletje right time, right place.

De uitzonderlijk creatieve ondernemer

Dat zijn ondernemers die een gat in de markt zien of een gat in de markt creëren en in elke vezel van hun lijf voelen dat dit een succesverhaal gaat worden. Zij zullen er alles voor laten en uiteindelijk het gat in de markt verzilveren.

De fortuinlijke ondernemer

Dat zijn ondernemers die in een gespreid bedje komen. Hun voorgangers hebben de vloer al geplaveid. Ze zullen de onderneming eigentijds maken en nog lang kunnen nagenieten van de successen van toen. Deze ondernemers kom je niet tegen bij de lokale bakker of slager. Nee, dit zijn de ondernemers die je tegenkomt in tijdschriften waarin men gerankt wordt op het vermogen wat ze hebben. Alle respect voor deze mensen, maar voor niet voor alle ondernemers is dit de realiteit.

De droom-najagende ondernemer

Veelal begin je met ondernemen om één of meerdere van de volgende redenen: passie, ingeving, het roer om, afzetten tegen, onafhankelijkheid en/of (hoog-) moed. En zo zullen er nog legio redenen zijn om voor jezelf te starten. Er is niets mis mee om vanuit dit gedachtengoed een onderneming te beginnen (behalve als het tussen haakjes staat). Maar wees eerlijk naar jezelf toe: ben je ondernemend genoeg om aan het avontuur te beginnen? Een onderneming beginnen, is meer dan alleen een goed idee. Er komen veel randzaken bij kijken en meestal blink je niet uit in alle aspecten van het ondernemerschap. Ook wij zijn zo begonnen en dan met name vanuit de aspecten passie, ingeving en onafhankelijkheid! Gaandeweg dit avontuur hebben wij heel veel geleerd; het was vallen en opstaan en nog eens vallen, maar we zijn altijd weer opgestaan. Je boekt pas vooruitgang, wanneer iedere fout een nieuwe is …

Ons advies: laat je altijd goed informeren, zorg voor een duidelijk plan en het allerbelangrijkste: luister en handel naar adviezen van de juiste mensen, durf te vragen, werk samen, zorg goed (allereerst) voor jezelf en neem beslissingen vanuit de juiste intentie, maar volg ALTIJD & BOVENAL je hart.

Energy flows where intention goes …


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page